Op 25 en 26 november 2016 heeft vogelvereniging Vogelvreugd zijn jaarlijkse tentoonstelling gehouden in de Meulvliet te Tholen.  41 deelnemers uit Zeeland en Noord Brabant hebben 470 vogels ingezonden op deze bijzondere tentoonstelling. Na de keuring door de keurmeesters op donderdag 24 november 2016 waren de kampioen bekend. Op basis hiervan is de catalogus samengesteld en werden de namen van de prijswinnaars doorgegeven zodat op de beker de juiste naam werd vermeld.

 

Generaal Kampioen en winnaar van de wisselbeker Parkieten werd J. Walhout met een kleine grasparkiet van 94 punten. Derbykampioen werd  L. Quist met een blauwkeelparkiet van 94 punten.  Senne Rijnberg won de wisselbeker Jeugd met een kanarie Geel Intensief van 92 punten. De wisselbeker kanaries was voor T. de Vlieger met een kanarie Gloster Corona donkerbont schimmel van 92 punten.De Wisselbeker tropen werd gewonnen door R. Bazen-Tichem met een diamantduif witstuit van 93 punten.

In het klassement van de 3 beste vogels in Oud-Vossemeer en Tholen werd Senne Rijnberg Thools Kampioen bij de Kanaries. Thools kampioen bij de Tropen werd J.Ketting. Bij de parkieten werd M.Bazen Thools kampioen. Hiernaast werden verschillende deelnemers kampioen in hun Hoofdgroep/groep. De kwaliteit van de vogels was hoog wat bleek uit de toegekende punten en behaalde prijzen. Zie voor overige gegevens de map tentoonstellingen op de website waarin de catalogus en alle prijswinnaars zijn vermeld.

De prijsuitreiking is verricht door wethouder van Dis, die ook de trekking van de loterij voor zijn rekening heeft genomen.

Nu is het toewerken naar de districtstentoonstelling die dit jaar gehouden wordt in Terneuzen van 15 tot 17 december.