Tentoonstelling vogelvereniging Vogelvreugd
Op 25 november en 26 november heeft vogelvereniging Vogelvreugd haar bijzondere tentoonstelling gehouden in de Meulvliet te Tholen. 36 vogelliefhebbers uit Zeeland, West-Brabant en Zuid-Holland hadden gezamenlijk 514 vogels ingeschreven.
Generaal Kampioen, Derbykampioen en winnaar Wisselbeker Parkieten werd de heer A. Bazen met een Catharina parkiet groen van 94 punten.
De wisselbeker kanaries ging naar de heer A.W.de Vlieger met een postuurkanarie Gloster consort bont schimmel van 93 punten.
De wisselbeker tropen is gewonnen door de heer P. Copier met een gekraagde roodstaart van 94 punten
Kampioen Jeugd is L. Noteboom met een gouldamadine rood/or kop BL DF Pastel van 92 punten
Nu volgt nog de districtstentoonstelling die dit jaar gehouden wordt in Serooskerke van 8 tot 10 december 2022.

Het Thools kampioenschap geldt voor de leden van vogelvereniging Vogelvreugd en vogelvereniging de Vogelvrienden uit Oud-Vossemeer, die aan beide tentoonstellingen hebben meegedaan.
Thools kampioen Kanaries werd de heer A. Ketting, Thools kampioen tropen werd de heer P. Copier en Thools kampioen parkieten werd de heer M. Bazen
De Eben-Haezersschool en de Geluksvogel hebben vrijdagochtend met 250 kinderen de TT bezocht waarbij de prijsvraag hen door middel van vragen over de tentoonstelling heeft geleid. Ook zijn de kleurplaten ingeleverd waarna zaterdag de prijswinnaars bekend werden gemaakt.
Vrijdagmiddag heeft de wandelclub van Ten Anker de TT een bezoekje gebracht.

Het zaad voor de vogels werd beschikbaar gesteld door van Welkoop Tholen.
De aankleding van de zaal werd verzorgd door Tuin Compleet.