Tentoonstelling vogelvereniging Vogelvreugd
Op 24 november en 25 november heeft vogelvereniging Vogelvreugd haar bijzondere tentoonstelling gehouden in de Wellevaete te Sint-Annaland. 44 vogelliefhebbers uit Zeeland, West-Brabant en Zuid-Holland hadden gezamenlijk 651 vogels ingeschreven.
Generaal Kampioen ,Beste Troop en Derbykampioen werd de heer M. van Dijke met een Gouldamadine zwartkop groen witborst van 95 punten.
De Beste kanarie was van de heer M.A. Landman met een Kleurkanarie Melanine phaeo rood intensief van 95 punten.
De Beste Parkiet was van de heer J. van Alphen met een Agapornis Fischeri donkergroen van 94 punten.
Kampioen Jeugd is L. Noteboom met een gouldamadine roodkop groen DF Pastel paasborst van 92 punten

Het Thools kampioenschap geldt voor de leden van vogelvereniging Vogelvreugd en vogelvereniging de Vogelvrienden uit Oud-Vossemeer, die aan beide tentoonstellingen hebben meegedaan.
Thools kampioen Kanaries werd de heer T.de Vlieger, Thools kampioen tropen werd de heer P. Copier en Thools kampioen parkieten werd de heer M. Bazen
De Casembrootschool en School met de Bijbel hebben vrijdagochtend met 350 kinderen de TT bezocht waarbij de prijsvraag hen door middel van vragen over de tentoonstelling heeft geleid. Ook zijn de kleurplaten ingeleverd waarna zaterdag de prijswinnaars bekend werden gemaakt.
Vrijdagmiddag hebben enkele bewoners van de Schutse en Vroonhof samen met begeleiding een bezoekje gebracht aan de tentoonstelling

Het bestuur en de inzenders kunnen terugkijken op een geslaagde tentoonstelling en hopen volgend jaar iedereen weer welkom te heten in de Meulvliet te Tholen.

Voor de inzenders is er dit jaar nog de districtstentoonstelling Zeeland die dit jaar gehouden wordt in Terneuzen van 14 tot 16 december 2023.